Thursday, 26 July 2012


Assalammualaikum WBT dan Salam 1Malaysia


Pendedahan yang dibuat oleh bekas Naib Presiden PKR, Datuk Dr Jeffrey Kitingan berkenaan niat Anwar Ibrahim untuk membeli Ahli-Ahli Parlimen BN membuatkan saya terasa mahu mengulas kerenah Ketua Pembangkang ini. Saya melihat niat Ketua Pembangkang yang mahu membeli wakil rakyat BN merupakan tindakan seorang pengecut. Keadaan ini membuktikan sememangnya pihak pembangkang sudah mengetahui mereka tidak mampu untuk menang dalam pilihanraya akan datang ini sehingga mendesak beliau untuk melakukan tindakan kotor sedemikian rupa. Anwar Ibrahim sanggup melakukan apa sahaja demi memenuhi hasratnya menjadi Perdana Menteri termasuk teknik terkutuk ini.

          Selain itu, sebagai salah seorang Ahli Parlimen di Sabah saya merasakan beliau memandang rendah terhadap prinsip perjuangan kami. Saya merasakan ini satu bentuk penghinaan kepada rakyat Sabah kerana beliau menganggap perjuangan kami ini boleh dijual beli dengan wang ringgit. Beliau memandang kami ini sebagai mata duitan iaitu segalanya boleh di nilai dengan wang ringgit. Penghinaan seperti ini tidak boleh diterima.

          Pemimpin seperti ini tidak wajar disokong malah tidak layak untuk menjadi pemimpin. Jika belum memerintah beliau sudah merancang memperdagangkan perjuangan apatah lagi nanti jika sudah memerintah pasti beliau akan lebih berani berjual beli maruah Negara demi kepentingan beliau.

Rosnah ARS

Wednesday, 25 July 2012


Assalammualaikum wbt dan Salam 1Malaysia

        Saya terpanggil untuk mengulas kenyataan Nasrudin Hasan yang menyatakan bahawa Karpal Sing bersetuju untuk menimbang pelaksanaan hukum hudud di Malaysia. Saya melihat Nasrudin Hasan benar- benar terdesak memutar belitkan fakta bahawa Karpal Sing akan menerima pelaksanaan hukum hudud di Malaysia. Kita semua, tidak kira UMNO atau Pembangkang cukup tahu bahawa Karpal Sing tidak pernah bersetuju pelaksanaan hukum hudud di Malaysia. Malah sehingga Nasrudin Hasan mengeluarkan kenyataan ini semasa debat bersama Fathul Bahri, Karpal Sing tetap menafikannya. Beliau menyatakan bahawa beliau tidak akan bertolak ansur. Kenyataan Nasrudin bahawa PAS merupakan parti dominan di dalam Pakatan Rakyat juga sebenarnya adalah pemesongan fakta. PAS sudah menyedari bahawa sokongan terhadap mereka semakin berkurangan sehingga memaksa mereka menipu rakyat untuk meraih undi.

          Melihat kepada situasi ini, saya berharap rakyat dapat melihat betapa pembangkang sanggup melakukan apa sahaja termasuk menipu rakyat demi meraih undi. Selain itu juga keadaan ini membuktikan bahawa di dalam Pakatan Rakyat sendiri mempunyai percanggahan sesama pemimpin. Kita juga dapat melihat PAS semakin hilang dari matlamat sebenar perjuangan mereka.

Rosnah ARS.

        

Monday, 23 July 2012

Assalammualaikum wbt dan Salam 1Malaysia

Alhamdulilah kita sudah berada di 3 Ramadhan.

Kesihatan saya agak kurang baik. Dugaan di bulan ramadhan. 

Saya doakan kalian semua diberi kesihatan yang baik menghadapi bulan ramadhan dalam menjalankan aktiviti harian dan ibadah kepada Allah. Mudah-mudahan kita semua dipermudah urusan dan diberkati.

Rosnah ARS