Monday, 8 April 2013

#ManifestoAkuJanjiBN #Vote4BN


Assalammualaikum dan Salam 1Malaysia.

          Selepas YAB Datuk Sri Najib mengumumkan pembubaran Parlimen pada 03 April yang lalu,beliau kemudiannya melancarkan manifesto Barisan Nasional. Saya terpanggil untuk mengulas sedikit mengenai manifesto yang dibentang beliau.

          Beliau memulakan ucapan tersebut dengan perkara yang saya kira cukup penting,iaitu soal dakwaan Pakatan Rakyat bahawa manifesto bukanlah satu janji yang perlu dipatuhi. Beliau pula menegaskan bahawa untuk BN, manifesto yang dilancarkan pada malam 6 April lalu adalah satu Aku Janji kepada rakyat. Kata-kata beliau itu menunjukkan betapa Barisan Nasional bersungguh-sungguh untuk mengotakan setiap janji. Hal ini kerana  kecekapan dan rekod Barisan Nasional dalam menunaikan janji-janji sebelum ini jelas terbukti dengan pelbagai kejayaan yang telah dikecapi oleh Malaysia sejak BN mula memerintah sehingga kini.

          Manifesto yang dibentangkan dipecah dalam 17 bidang utama yang saya kira cukup lengkap dalam memenuhi pembangunan Negara dan kebajikan rakyat. Ia juga adalah sebagai janji dan komitmen BN. Saya berani menyatakan ini adalah manifesto yang terbaik dan paling lengkap. 

            Oleh itu saya menyeru rakyat Malaysia agar Undilah Barisan Nasional pada PRU nanti. Barisan Nasional pasti akan terus memberi khidmat terbaik kepada rakyat sekali gus membina sebuah Malaysia yang lebih maju dan makmur pada masa akan datang.

Rosnah ARS


No comments:

Post a Comment