Saturday, 27 April 2013

Transformasi BN


Assalammualaikum wbt dan Salam 1Malaysia

Hari ini 27 April 2013, sudah seminggu tempoh kempen berlalu. Dalam tempoh seminggu ini jadual harian saya cukup padat. Memegang amanah sebagai Wakil Barisan Nasional di Parlimen P 175 Papar untuk kali ke – 3 merupakan amanah yang cukup besar diberi oleh pucuk pimpinan demi mempertahankan kerusi Barisan Nasional di Papar.  

Seperti semua sedia maklum, pada Pilihanraya kali ini Barisan Nasional telah memperkenalkan ramai calon baru. Dalam kalangan pemimpin Pergerakan Puteri UMNO sendiri seramai 9 orang termasuk saya sendiri diberi kepercayaan oleh pucuk pimpinan mewakili Barisan Nasional. Ramai orang bertanya kepada saya soal perubahan yang dibuat oleh Barisan Nasional. Maka saya melihat perkara ini dari sudut positif. Soal perletakkan calon muda dan muka baru  ini merupakan transformasi Barisan Nasional dalam mengiktiraf orang muda dan melakukan perubahan demi parti. Apatah lagi kita semua maklum 42 peratus pengundi kali ini merupakan orang muda maka saya melihat pemilihan calon muda ini merupakan tindakan yang terbaik.

Saya juga melihat pemilihan calon yang dipertandingkan dalam PRU-13 ini sama ada di peringkat Parlimen mahu pun DUN merupakan gandingan anak muda dan orang lama dan merupakan gandingan yang terbaik demi memastikan Negara diteraju oleh pemimpin yang sentiasa diterima oleh segenap lapisan rakyat. Saya amat yakin dan pasti rombakan ini mampu memberi kemenangan besar kepada Barisan Nasional.

Oleh itu, Selamat Berjuang dan Bekempen untuk semua. Selamat Berkerja demi memastikan kemenangan parti.

Rosnah ARS


No comments:

Post a Comment